Kompakt disk sa klavirskim delima Vasilija Mokranjca u izvođenju pijaniste Vladimira Gligorića, a u izdanju izdavačke kuće CPO biće dostupan od januara 2021. godine.

Na kompakt disku nalaze se odabrana klavirska dela Vasilija Mokranjca, poput Šest igara (1950-1957), Fragmenata (1956), Intima (1973), Odjeka (1973) i Pet prelida (1975). CD je dostupan na: Mokranjac: Pino Works Clasical Piano CPO

***

Vadimir Gligorić diplomirao je na Fakultetu muzičke umetnosti u Beogradu u klasi Jokut Mihailović, a magistrirao i doktorirao u klasi Aleksandra Serdara. Usavršavao i na Konzervatorijumu za muziku u Ženevi, u klasi Elizabete Atanasove.
Laureat je Međunarodnog pijanističkog takmičenja U spomen na Emila Giljelsa u Odesi (Ukrajina, 2010) i finalista je takmičenja Muzičke omladineu Beogradu (2009) i Bezendorfer i Šimel u Finiksu – Arizona (SAD, 2011), na kom je nagrađen za najbolje izvođenje virtuoznog dela. Dobitnik je godišnje nagrade Udruženja muzičkih umetnika Srbije za najboljeg mladog umetnika u 2009. godini i specijalizovanog časopisa Muzika Klasika za najboljeg mladog umetnika u 2010.
Nastupao je kao solista širom Evrope i u SAD, ali i sa Simfonijskim orkestrom Radio-televizije Srbije, Beogradskim gudačkim orkestrom Dušan Skovran, orkestrom Kamerata Serbika, Razgradskom filharmonijom, Filharmonijom Odese.
Vladimir Gligorić je samostalni umetnički saradnik na Fakultetu muzičke umetnosti u Beogradu.